Aanmelden

Tips bij warm weer

De hittegolf in België houdt aan.

De komende dagen wordt het alleen maar warmer en warmer. Het is belangrijk dat je zorgt voor jezelf en voor anderen. Wij geven alvast graag wat tips mee om de hittegolf te trotseren.


Drink voldoende water;

Drink minstens twee liter water per dag (meer als u veel transpireert), ook als u geen dorst heeft, en drink verspreid over de dag.
Neem water mee als u naar buiten gaat. Wees matig met alcohol en cafeïnehoudende dranken, deze hebben een vochtafdrijvend effect. 

Drink ook geen ijskoude dranken. Deze zorgen voor een te snelle en plotse daling van de lichaamstemeratuur. Op deze manier kunnen ze maagpijn en hoofdpijn veroorzaken.
Warme dranken zoals thee zorgen dan weer dat het lichaam een natuurlijke reactie opwekt en rustig zal afkoelen.


 


Verfris jezelfVerfris je lichaam;

Regelmatig een koud washandje op je voorhoofd leggen kan erg verfrissend zijn. Ook het af en toe wassen van je gezicht, je handen en polsen kan ook verkoelend werken. Het doet je bloed vlotter stromen en je zal je er beter van voelen.
Pas je kleding aan;

Pas je kleding aan. Te nou aansluitende kledij zal er voor zorgen dat je je niet comfortabel voelt en zal je automatisch meer gaan transpireren. Draag daarom blouses en losse kledij zodat je huid en je lichaam kan ademen.Help elkaar;
Help elkaar

Kijk af en toe eens bij je buren. Veel mensen wonen alleen en zijn soms minder fit en allert door de hitte. Ga even kijken of alles in orde is.

Vraag of ze nog voldoende water hebben of ze hulp nodig hebben. Het is een klein gebaar maar kan van levensbelang zijn.

Ga voor hen naar de winkel, zorg ervoor dat niemand iets tekort komt.
ramen openOverdag alles toe, 's avonds alles open;

Houdt overdag zoveel mogelijk ramen en gordijnen gesloten en vanaf het moment dat de zon ondergaat zet je alle ramen open. Zo laat je zoveel mogelijk zuurstof circuleren en zorg je ook voor de afkoeling van je huis.