Aanmelden

Bios Incube

Er is leven na de dood...


Gecremeerde as gebruiken om een boom uit te laten groeien is niets nieuws. Met de BiosUrn® kan dit al lang. Het bedrijf ontwikkelde eind jaren '90 een biologisch afbreekbare urn waar je een zaadje in kon planten. 

Sinds de laatste jaren is een biologisch verantwoorde uitvaart meer en meer een hot-item en meer en meer mensen kiezen ervoor om, buiten het milieubewust leven, ook hun biologische voetstap te verkleinen na de dood.

De makers van de BiosUrn® zouden graag de huidige begraafplaatsen zien veranderen in mooie groene bossen, waar wij allemaal (ook na het leven) ons steentje in bijdragen. Zo leef je ook voor altijd verder. Mooi toch?

Maar wat als je in de stad woont en eigenlijk geen tuin hebt waar je de as van je dierbare kunt begraven om zo een mooie boom te koesteren?
Wel, daar heeft het bedrijf iets op gevonden.

 

De BiosIncube

Het is als het ware een incubator met als doel meer controle te geven over de groei van de boom. 
Je plant je BiosUrn in een mooie witte pot gemaakt van Polypropyleen. Sensoren zorgen er dan weer voor dat het zaadje optijd en stond water krijgt uit de dubbele wand waar wel 11 liter water in kan. Als het ware een automatisch irrigatie systeem.

Als dit niet genoeg is, kan je via een speciale website alle info uitlezen over je boom en krijg je zelfs notificaties als er iets mis is. Bijvoorbeeld, als het water bijna op is.

Je kan deze mooie bloempot een bijzonder plekje geven in je huis, op je terras of zelfs in je tuin.

De BiosIncube in het Uitvaartcentrum

Als vooruitstrevend bedrijf zetten wij graag onze schouders onder zulke mooie, vernieuwende projecten. Bij de crowdfunding op Kickstarter hebben we meteen onze schouders onder dit project gezet en beschikken nu reeds over enkele demo modellen. Wanneer het product vlot over de toonbank zal gaan, is nog niet bekend. Maar bij ons kan je al wel een kijkje komen nemen en meer informatie vragen.

Volg de groei van onze bomen op Facebook en Instagram

Een jaar geleden kregen we van een familie de toestemming om de as van hun dierbare te laten transformeren in een mooie, weelderige boom. Deze as hebben we nu geplant in onze eerste BiosIncube. Regelmatig zullen we op Facebook en Instagram foto's posten. Zo gaat het levensverhaal van deze persoon verder.